tisdag 3 mars 2009

Spenatröra med lite gott o blandat


Jag vill gärna variera tillbehören till maten. Lite underligt egentligen för hur stor variation är det med potatis, ris eller pasta? OK, kanske bulgur eller couscous också, men ändå.
Det är säkert bara nåt jag fått för mig, att det måste piffas upp och inte bara bli broccoli o dyl. Men visst är det väl trevligt med variation? Ombyte förnöjer ju, sägs det!

Jag tog mig en titt i förråden och bestämde mig för en bas på spenat. Min mamma skulle nog inte tro sina öron om hon hörde detta... Jag har ätit spenat 2 ggr tidigare, innan vi la om kosten. Slå ut det på över 40 år, "pocenten" blir inte hög :-).
I alla fall, det här hamnade i sällskap:
Chilimarinerade vitlöksklyftor (5-6 st) och röd och gul lök (1 av varje) hackades och frästes i smör. I med hackad spenat, färskost (vitlök), CF, grädde. Puttra ihop och smaksätt med dijonsenap, svartpeppar och salt. Jag hade lite gorgonzola över så det blev lite av det också. Ska bli spännande och se hur det smakar ihop med steken vi ska äta se'n!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails