måndag 24 augusti 2015

Jag kommer att gå ner på heltid

Ja, du läste rätt. Heltid. Ner.
I över 10 år har jag jobbat mer än heltid. På olika sätt och olika procent men alltid mer än 100.

Arbetstid och engagemang - alltid mer än 100.

Det räcker nu.

Jag kliver tillbaka och det känns så skönt. Nu kommer jag - äntligen - att kunna arbeta bara under arbetstid. Ordinarie arbetstid på ordinarie arbetsplats.
Inte först minst 8 timmar på ett ställe och sedan fortsätta med nästa arbete på kvällar och helger.

OK, inte varje kväll, men det finns alltid i bakhuvudet, saker som måste göras.
Skatteverket väntar inte snällt på att jag ska få lust eller tid. De står där med tidtagaruret och pushar på. Som en dålig PT eller nåt. Utom vissa tider på nätterna, då vilar de och deras e-tjänster. Lysande...

Anställda vill inte vänta på lönen. Leverantörer vill gärna ha betalt. Kunder vill ha order bekräftade och inplanerade. I tid!

Saker jag vill göra för att underlätta för andra blir också måsten till slut, tyvärr. Jag orkar inte, helt enkelt. Kluvenheten växer och stressar.

Till slut blir det varken hackat eller malet och kroppen säger ifrån. Glömska, virrighet, trötthet och ett blodtryck som skjuter i höjden värre än skolbarn över sommarlovet.

Det där tog jag tag i redan i vintras så det har blivit bättre. Men...

Frågan är varför jag ska hålla på så här? Eller vi, för det är både jag och käre maken som sliter. Han hinner inte med det han ska och mår dåligt. Jag försöker hjälpa till på min "lediga" tid och hinner inte allt jag vill då heller.

Vi har alla förutsättningar att få ihop livspusslet egentligen. Vi är ett vinnande team, han och jag. Vi kompletterar varandra i allt. Duktiga på olika saker, för att vi helt enkelt är intresserade av olika saker.
Därför vet jag att jag underlättar massor när jag gör det han inte hinner/vill. Han kan ägna sig åt det han är bra - för att inte säga lysande - på.

Jobbigt att arbeta tillsammans? Spendera hela dygnet ihop? Nix. Inte för oss.
Jobb är jobb. Likadant med rallyåkandet. Tävling är (OK, var... det var ett tag se'n...) tävling. Innan och efter är vi gifta men under tävlingen går vi in i andra roller. Jobbet stannar på jobbet. Åtminstone 98% av det :-)



Alltså återvänder jag till familjeföretaget. Från och med 1/10 lämnar jag Skogsstyrelsen och går tillbaka till Lecsa.

Huka er, kunder och leverantörer - nu laddar ho' om!






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails